Olen saanut useampia tiedusteluja korttien lajitteluun, miten niitä voi laittaa ja miten muistaa, mitä on jne. Kerron nyt jotain, enkä edes aio väittää, että minun ohjeeni olisivat ne ainoat oikeat. Jokainen voi itse kehittää sitten ihan millaisen järjestyksen tahansa. Minä kerron siitä, kuinka neuvoin tytärtäni kissakorttien suhteen.

Kortit ovat siis kansioissa, muovitaskuissa. Kansioita löytyy kirppareilta tosi edullisesti, sillä kansioiden ei tarvitse olla uutuuden karheita, vaan niitä voi sitten vaikka itse tuunata. Tärkeintä on, että kansion metalliosat ovat ehjät. Korttitaskuihin menee rahaa, valitettavasti. Prismasta saa 10kpl pakkauksen hintaan 2€. Olen tästä aiemmin jo kertonutkin. Netistä voi tilata isomman erän halvemmalla.

Mutta jos keskitymme nyt niihin kissakortteihin. Muihin aiheisiin voi soveltaen käyttää samaa lajittelua. Otetaan se korttikasa ja jaetaan kasoihin, vaikkapa näin: kortit,joissa on:
1. Yksi kissa - a. pystykuvat, b. vaakakuvat, c valkoiset kissat, jne
2. Kaksi kissaa                       - " -
3. Kissa jonkun muun eläimen kanssa       - " -
4. Piirretyt kissat
5. Joulukorttikissat jne.

Kun on alustava lajittelu tehty, niin sitten kansioihin ja lisätaskuja voi laittaa aina väliin, tarpeen mukaan. Kortteja laittaessa voi pitää "tukkimiehen päiväkirjaa" eli paljonko kortteja on. Kun kortit ovat kansioissa, laitetaan lukumäärä ylös, lappuun sinne kansioon. Seuraavalla kerralla vain siihen lukuun lisätään uudet kortit, niin pysyy ajan tasalla lukumäärän suhteen.

Tässä oli nyt jotain pientä osviittaa. Lisää saa kysellä ja kerron parhaan kykyni mukaan.